Sākas Latgales ērģeļu dienas

Sākušās Latgales ērģeļu dienas, kuru laikā koncerti notiks baznīcās dažādās apdzīvotās vietās.

Festivāla laikā koncerti notiks baznīcās Stirnienē, Prezmā, Kārsavā, Barkavā, kā arī Aglonas Romas katoļu bazilikā.

Ērģeļu dienas izskanēs Rēzeknes pilsētas svētku pēdējā dienā, 5.augustā, plkst.15 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Koncertā skanēs Latgales komponistu un citu autoru mūzika. Koncertā Rēzeknē uzstāsies Larisa Carjkova, Guna Kise, Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Ilze Grēvele un Agnese Urka.

Koncertā būs iespēja vērot mākslinieku priekšnesumu ar video projekcijas palīdzību, kā arī, turpinot tradīciju, pēc koncertiem klausītājiem būs iespēja redzēt instrumentu demonstrējumus tuvplānā, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus ērģelnieka vietā.

Festivāla laikā notiks arī bērnu mākslas darbu izstāde-konkurss par labāko Latgales ērģeļu dienu logo.

Festivāls kļuvis par labu tradīciju, popularizējot ērģeļu mūziku un atbalstot instrumentu uzturēšanu un apkopi. Latgales ērģeļu dienas ir labdarības pasākums - ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem, kas šogad tiks vākti vēsturisko Prezmas baznīcas ērģeļu restaurācijai.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais