Kazu krāces Gaujā būs aizliegts šķērsot bez glābšanas vestes

Šodien Valmieras domes deputāti apstiprināja sabiedriskās kārtības noteikumus Valmieras aktīvās atpūtas objektos, nosakot, ka ūdens tūristi Gaujas Kazu krāces drīkstēs šķērsot, tikai tērpušies drošības vestēs.

Izvērtējot Valmierā esošo Kazu krāču bīstamību, izstrādāti drošības nosacījumi airēšanas slaloma trasē, kas nosaka, ka Kazu krāces aizliegts šķērsot bez glābšanas vestes. Ūdens satiksmes dalībniekiem Gaujas upē pie Kazu krācēm aizliegts vadīt jebkāda veida ūdens transporta līdzekli caur Kazu krācēm, neievērojot uzstādītās brīdinājuma zīmes, bojāt, patvaļīgi uzstādīt vai noņemt brīdinājuma zīmes, traucēt treniņu un sacensību norisi airēšanas slaloma trasē.

Ja ūdens satiksmes dalībniekiem šādu vestu nebūs, viņiem būs jākāpj laukā krastā un pāri Kazu krācēm laiva jāvelk tauvā.

Iepriekšminētie nosacījumi neattieksies uz sportistiem, kas izmanto airēšanas slaloma trasi treniņu un sacensību vajadzībām, kā arī uz tiem ūdens satiksmes dalībniekiem, kur visas ūdens transporta līdzeklī esošās personas ir tērptas atbilstoša izmēra glābšanas vestēs, kas nodrošina konkrētās personas peldspēju.

Atpūtas zonā J.Daliņa ielā 6 pie Gaujas turpmāk būs aizliegts piegružot teritoriju, ierakt atkritumus smiltīs, mest tos ūdenī, izvest suņus un citus mājdzīvniekus atpūtas objektā un peldināt tos. Tā kā atpūtas zona nav izveidota kā peldvieta, apmeklētāji paši tur būs atbildīgi par savu un savu nepilngadīgo bērnu uzturēšanās drošību.

Par noteikumu normu neievērošanu vainīgās personas varēs saukt pie administratīvās atbildības un sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu līdz 20 latiem.

Svarīgākais