Vēsajā naktī pēc alkohola lietošanas vīrietis nogādāts slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu

Latgalē pēc alkohola lietošanas ar diagnozi ķermeņa atdzišana slimnīcā nogādāts 34 gadus vecs vīrietis, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Pēc dienesta rīcībā esošās informācijas, vīrietis staigājis pa mežu, kur uz kādu laiku piemidzis, un vēsajā laikā ar to pieticis, lai ķermenis atdzistu līdz veselībai bīstamam stāvoklim.

Pagājušajā diennaktī neiztika arī bez kritieniem no augstuma. Šoreiz no aptuveni trīs metru augstuma pats savās mājās nokrita 23 gadus vecs vīrietis. Kā pastāstīja Bukša, vīrietis bijis alkohola reibumā.

Divus cilvēkus vakar sakoduši suņi. 81 gadus vecai sievietei pašas suns sakoda kāju un roku, bet 49 gadus vecam vīrietim svešs suns sakoda kāju.

Savukārt Rīgā vakar cietis 38 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā leca ūdenī uz galvas un guva smagu mugurkaula traumu. Vēl Rīgā palīdzība bija nepieciešama 40 gadus vecam vīrietim, kurš ar elektrisko zāģi sazāģēja sev roku un ar cīpslu un asinsvadu bojājumiem tika nogādāts Mikroķirurģijas centrā. Līdzīga nelaime notikusi ar 53 gadus vecu vīrieti, kurš arī sazāģēja sev roku un Mikroķirurģijas centrā tika nogādāts no Kurzemes.

Vēl Rīgā termiskus pēdas apdegumus, uzraujot sev virsū karstu ūdeni, guvusi piecus gadus veca meitenīte.

Tikmēr Kurzemē, krītot no zirga, muguras un kājas traumu guvis 48 gadus vecs vīrietis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi devās 1142 izsaukumos, no kuriem 178 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais