Sestdien Ventspilī notiks „Kurland Bike Meet 2012”

Sestdien Ventspilī notiks „Kurland Bike Meet 2012” Sestdien Ventspilī notiks „Kurland Bike Meet 2012” Latvijas Motoklubu asociācija „Kurland Bike Meet” no 20. līdz 22. jūlijam Ventspilī pulcēs motosporta entuziastus, jauniešu un bērnu mazmoto sporta federāciju pārstāvjus, triku meistarus, kā arī motoklubus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Norvēģijas. Kopējais dalībnieku un apmeklētāju skaits plānots ap 4000.

 

Latvijas Motoklubu asociācija „Kurland Bike Meet” no 20. līdz 22. jūlijam Ventspilī pulcēs motosporta entuziastus, jauniešu un bērnu mazmoto sporta federāciju pārstāvjus, triku meistarus, kā arī motoklubus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Norvēģijas.

Kopējais dalībnieku un apmeklētāju skaits plānots ap 4000.

Pasākuma programma

Jau 20. jūlija vakarā Piejūras kempingā rūcinās motobraucēji, lai nākamajā dienā - 21. jūlijā, plkst. 13.00 demonstrētu savus dzelzs rumakus motoparādē pilsētas ielās, maršrutā Piejūras kempings - Vasarnīcu iela - Lielais prospekts – Kuldīgas iela - Raiņa iela - Sarkanmuižas dambis - Brīvības iela - Lielais prospekts – Sarkanmuižas dambis - Lauku iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Lielais laukums.

Plkst. 10.00 Lielajā laukumā, ventspilnieki un pilsētas viesi varēs apskatīt motociklus, fotografēties, piedalīties konkursos, vērot Latvijas motošosejas komandu un līderu prezentācijas. Neizpaliks ari GO-GO meiteņu priekšnesumi.

No plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Lielajā prospektā posmā no Kuldīgas ielas līdz Aleksandra ielai Latvijas Motoklubu asociācija (MCA) un Streetfighters.lv, sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi organizēs motobraucēju sacensības ”NORDIC STREETFIGHTER CHAMPIONSHIP 2012”. Šādas sacensības Latvijā notiks pirmo reizi un tajās piedalīsies dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas. Streetbike Freestyle ir motobraukšana ar triku elementiem un dalībnieku sniegums tiks vērtēts pēc extreme flow vērtēšanas kritērijiem - tiks vērtēta triku sarežģītība, tīrība, atraktivitāte un riskantums. Vērtēšanas kvalitāti un objektivitāti nodrošinās tiesneši no dažādām valstīm – Krievijas, Latvijas un arī Anglijas, kuras pārstāvis Sparky jau ir demonstrējis savas moto drifta spējas Latvijā. Sīkāku informāciju par sacensību norisi, vērtēšanu un tehniskajiem nosacījumiem var iegūt sacensību nolikumā, Facebook mājas lapā: www.facebook.com/kurlandstunt.

No plkst. 13.30 Piejūras kempingā norisināsies „Kurland Bike Meet” Kauss Spēka Cīņā. Šajās sacensībās varēs piedalīties gan pasākuma dalībnieki, gan citi interesenti. Savukārt „Kurland Bench Press Cup 2012” sacensībās par titulu cīnīsies spēcīgākie Kurzemes sportisti. Savukārt Ventspils vasaras skeitparkā plkst. 16.00 notiks arī Jakutu cīņas.

Motociklistu saiets turpināsies plkst. 18.00 Piejūras kempingā, kur muzicēs „Novikov”, „Alis P”, „Barrel”, „Sestdiena” un DJ Edmunds, bet plkst. 22.00 speciāli „Kurland Bike Meet 2012” noslēguma ceremonijai veidotu programmu klausītāju vērtējumam piedāvās viena no vecākajām Latvijas elektroniskā roka grupām - „Jumprava”.

Nākamajā dienā pēc rīta zupas nobaudīšanas un atsvaidzinošas peldes jūrā motociklisti dosies mājup.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)