Pateicoties drosmīgam aculieciniekam, policistiem izdodas aizturēt divus dzīvokļa apzadzējus

Pateicoties kādam drosmīgam aculieciniekam, Rīgas policistiem pagājušās nedēļas piektdienā izdevās aizturēt divus vīriešus, kuri bija apzaguši dzīvokli.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte, 13.jūlijā likumsargi saņēma izsaukumu no iedzīvotāja, kurš Pērnavas ielas nama kāpņutelpā bija pamanījis divus aizdomīgus vīriešus. Aculiecinieks ziņoja, ka vienam no dzīvokļiem uzlauztas durvis un abi vīrieši iznesuši vairākas mantas no tā.

Iedzīvotājs sekoja aizdomīgajiem vīriešiem un zvanīja policijai. Drīz pēc izsaukuma, vadoties no aculiecinieka norādēm, policisti abus dzīvokļa apzadzējus aizturēja Valmieras ielā. Izrādījās, ka viņi ir 1972. un 1989.gadā dzimuši un jau iepriekš vairākkārt sodīti par zādzībām. Likumsargi pie garnadžiem atrada nozagtās mantas - televizoru un spēļu konsoli, kas bija no dzīvokļa Pērnavas ielā.

Saistībā ar notikušo policija sāka kriminālprocesu par zādzību ar ielaušanos, bet jau nākamajā dienā tiesa abus vīriešus apcietināja.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvaldes vadītais projekts LIFE REEF veic zinātniskās izpētes darbus Baltijas jūras Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Apsekojot Alku sēkli, pētnieki secinājuši, ka šajā vietā jūras dzīles krasi atšķiras no citām vietām Baltijas jūrā, jo ierastās akmeņainās gultnes vietā saskatāmas pilsētvides infrastruktūrai līdzīgas pazīmes.

Svarīgākais