Latvijas Riteņbraucēju apvienība izveidojusi interaktīvu karti velobraucējiem

Latvijas Riteņbraucēju apvienība izveidojusi interaktīvu Latvijas karti velobraucējiem, informēja apvienībā.

div>

Karte tapusi sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Latvijas Valsts policiju, karšu portālu ''www.KurTuEsi.lv'' un Liepājas pilsētas pašvaldību. Internetā pieejamajā kartē ir paredzēta iespēja attēlot visus Latvijā esošos veloceliņus, velo-gājēju celiņus, velo tūrisma maršrutus, velo sporta trases, velosipēdu zādzību vietas, vietas, kur notikuši ceļu satiksmes negadījumi ar riteņbraucējiem.

Apvienības pārstāvis Viesturs Silenieks portālam "Nozare.lv" norādīja, ka katrai pašvaldībai tiks izsniegts lietotājvārds un parole un līdz ar to katra pašvaldība pati varēs salikt kartē aktuālāko informāciju. "Vissvaigākā informācija ir vienīgi pašvaldībai. Mēs Rīgā sēdošie nemaz nezinām, ka Viļakā kādā ielā ir uzbūvēts 200 metru veloceliņš vai ka tapis jauns velo tūrisma maršruts Rūjienā," skaidro Silenieks.

Informācija par velosipēdu zādzībām būs pieejama divās sadaļās. Vienā velosipēdu īpašnieki varēs ievietot informāciju, kā un kur ritenis nozagts, un otrā automātiski parādīsies Valsts policijas dati. Par negadījumiem ar velo tāpat - policijas dati tiks ievietoti automātiski.

Silenieks uzsver, ka vienīgā piekļuve kartes rediģēšanai būs pašvaldībām un dažos gadījumos citiem lietotājiem, pamatā sportistiem, kas varēs uz kādu pasākumu iezīmēt savu sporta trasi.

Tāpat šajā interneta lapā var uzzināt par iespējām un vietām, kur un kā veikt velosipēdu reģistrāciju, uzzināt par apmācībām velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai un iegūšanas iespējām, kā arī iepazīties ar ceļu satiksmes noteikumiem. Karte no piektdienas būs skatāma ''www.divritenis.lv''.

Kartes galvenā priekšrocība ir tā, ka visa Latvijas aktuālā informācija riteņbraucējiem būs apkopota vienuviet. Tā būs noderīga gan ikdienas riteņbraucējiem, gan cilvēkiem, kuri ar velosipēdu brauc reti, gan auto vadītājiem, lai uzzinātu, kur un kā norit velo satiksme.

Lai tuvāk iepazītos ar jaunradīto produktu, apvienība aicina interesentus uz Latvijas velo kartes prezentāciju – preses konferenci, kas notiks piektdien, 13.jūlijā, plkst.11 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā - Torņa ielā 4.

Pasākumā par to, kādēļ pašvaldībai šāda karte ir būtiska, stāstīs un demonstrēs Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis iepazīstinās ar kartē izvietoto informāciju par velosipēdu zādzībām un vietām, kur ir notikuši ceļu satiksmes negadījumi. Tāpat būs iespēja uzzināt par jaunāko statistiku velosipēdu zādzību jomā valstī, kā arī par policijas nākamajām aktivitātēm saistībā ar riteņbraucējiem.

CSDD iepazīstinās ar aktivitātēm velo jomā, stāstīs par velosipēdu reģistru, kā arī iepazīstinās ar jaunākajiem datiem par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti velosipēdisti.

Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Silenieks iepazīstinās ar kartes ieceri un nākotnes attīstības plāniem.

Kartes izpildījums ir tapis, sadarbojoties ar karšu portālu ''www.kurtuesi.lv". Tā vadītājs Dainis Kreilis demonstrēs kartes iespējas un stāstīs par tehniskajiem risinājumiem.

Darbosies arī teletilts ar Liepājas pašvaldību, un medijiem būs arī iespēja vērot prezentāciju Liepājas pilsētas domes sēžu zālē plkst.11, Rožu ielā 6.

Svarīgākais