Valdība lems par VDI direktores Elces atbrīvošanu no amata

Šodien valdība lems par līdzšinējās Valsts darba inspekcijas (VDI) direktores Ritas Elces atbrīvošanu no amata.

Kā nra.lv vakar jau ziņoja Labklājības ministrija (LM) saņēmusi R. Elces iesniegums, kurā viņa norāda, ka darbu nevar turpināt veselības stāvokļa dēļ. Patlaban VDI turpina vadīt direktora pienākumu izpildītājs Māris Badovskis, bet jauns direktors vēl apstiprināts netiks, norādīja LM.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada septembrī sācis kriminālprocesu par VDI amatpersonu iespējamajām prettiesiskajām darbībām saistībā ar personu fiktīvu iekārtošanu darbā VDI.

KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece informēja, ka ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā noskaidrots, ka laika posmā no 2008.gada septembra līdz šim brīdim VDI amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli un saistībā ar Eiropas Sociālā fonda un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu īstenošanu nodrošinājušas vairāku personu fiktīvu noformēšanu darbā, saņemot par to nepamatotu materiālu atlīdzību.

KNAB izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka fiktīvi nodarbinātie darbinieki ilgstoši un sistemātiski veikuši nelikumīgus naudas pārskaitījumus uz VDI amatpersonu bankas kontiem.

Pati R. Elce iepriekš noliedza, ka Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Darba tiesisko attiecību un darba drošības sistēmas uzraudzības pilnveidošana" ieviešanas laikā būtu guvusi kādu personisko labumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais