Saldū plosījusies vētra, ir elektrības atslēgumi

Šodien pēcpusdienā Saldū konstatētas spēcīgas vēja brāzmas, stundas laikā nolijuši 27 milimetri lietus, kas ir vairāk nekā trešdaļai mēneša normas, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā informācija.

Vēja stiprums brāzmās sasniedz 25 metrus sekundē. Saskaņā ar Boforta skalu, vējš ar vidējo ātrumu 20,8-24,4 metri sekundē ir klasificējams kā vētra. Tik spēcīgs vējš lauž resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām un izkustina no vietas vieglus priekšmetus. Jūrā veidojas garas, plīstošas putu klātas viļņu grēdas.

Kā liecina ieraksti sociālajā vietnē "twitter.com", Saldū bijis ļoti stiprs lietus, "nevar redzēt joslas uz ceļa. Piestājām "Hesburgerā", un tajā pazuda elektrība. Iesprūdām."

Kā liecina AS "Latvenergo" elektroatslēgumu karte, plkst.15 avārijas atslēgumi reģistrēti 188 vietās. Kurzemes centrālajos rajonos reģistrēti 180 atslēgumi, no tiem 107 - Saldū.

Pašlaik "Latvenergo" Saldū un Saldus novadā strādā, lai novērstu bojājumus.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien pēcpusdienā Kurzemē un Zemgalē gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, kura laikā nokrišņu daudzums sasniegs vairāk nekā 15 mm, ar krasām vēja brāzmām līdz 20-24 m/s.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.