Rīgas domes sociālo dzīvokļu fondu papildinās 115 dzīvokļi

Izremontējot sociālo dzīvojamo māju Meldru ielā 58, pašvaldības sociālo dzīvokļu fondu papildinās 115 mājokļi, informē Rīgas domē.

Mājokļu un vides departaments finansējumu šim projektam lūdza 2012.gada pamatbudžetā, tomēr līdzekļi 2 miljonu latu apmērā ēkas renovēšanai piešķirti budžeta grozījumos 17.aprīlī.

Pirms renovācijas šī kopmītņu tipa ēka bija morāli nelietojusies, ēkas plānojums neatbilda mūsdienu sanitārtehniskajām un higiēnas prasībām. Renovācijas gaitā ēka tiek pārvērsta par mūsdienīgu, labiekārtotu, energoefektīvu sociālo māju. Pēc renovācijas tiks piedāvāti 115 dzīvokļi, kuri izveidoti no 117 kopmītņu tipa istabiņām. Kopējā dzīvokļu platība pēc remonta būs 2560 kvadrātmetri.

Kopējās mājas remonta viena kvadrātmetra izmaksas, tai skaitā jumts, lifts, teritorijas labiekārtošana, tiek lēstas 794 latu apmērā. Remontdarbus plānots pabeigt līdz šā gada 15.decembrim.

Pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes datiem, uz šā gada 1.jūliju dzīvojamās telpas izīrēšanai reģistrētas 6532 ģimenes, no tām 1864 gaida tieši sociālo dzīvokli. Pārsvarā tie ir gados vecāki maznodrošināti cilvēki, kas sasnieguši pensijas vecumu vai ir invalīdi.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (SC) šodien apmeklēja dzīvojamo māju Meldru ielā, lai novērtētu tajā notiekošos remontdarbus.

Svarīgākais