Uz 500 ventu zīmes attēlos govju parādi

Vienu no Ventspils "Govju parādes" eksponātiem plānots attēlot uz 500 ventu naudaszīmes,

Ventspilnieki un pilsētas viesi Ventspils pašvaldības portāla aptaujā aicināti izteikt viedokli par to, kuru no starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta "Govju parāde Ventspils 2012" gotiņām attēlot uz 500 ventu zīmes, ko iecerēts laist apgrozībā Ventspils Pilsētas svētkos šī gada augustā.

Kā ziņots, venti ir nemonetārs norēķināšanās līdzeklis Ventspils pilsētā. Venti sniedz privilēģijas, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas un izklaides vietas, tūrisma objektus un kafejnīcas Ventspilī - pašlaik kopskaitā 60.

Venti tika laisti apgrozībā 2011.gada oktobrī, līdz šim apgrozībā ir piecas dažādas ventu zīmes - 5, 10, 20, 50 un 100 venti. Uz mazākajām ventu zīmēm attēlotas pazīstamu Latvijas mākslinieku veidotās iepriekšējās - 2002.gadā notikušās - Ventspils "Govju parādes" gotiņas, savukārt 100 ventu zīmi rotā vides objekta "Govs Matrozis" attēls.

"Govju parāde" Ventspilī tika atklāta 30.jūnijā un norisināsies līdz oktobrim. Dažādās pilsētas vietās apskatāmas 24 Latvijas un ārvalstu mākslinieku apgleznotas stiklašķiedras govju skulptūras.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)