Poļu uzņēmēji dāvina Jēkabpils baznīcai stilizētu altāri

Jēkabpils Polijas sadraudzības pilsētas Sokolovas-Podlaski pārstāvji uzdāvinājuši Krustpils Romas katoļu Vissvētākās Trīsvienības baznīcai stilizētu koka altāri, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže.

Vairāku poļu uzņēmēju sarūpētajā altārī novietota Čenstohovas Dievmātes glezna, kuru pirms pieciem gadiem Jēkabpilij dāvinājuši sadraudzības pilsētas pārstāvji.

Par godu jaunā altāra iesvētīšanai Krustpils dievnamā notika svinīgs dievkalpojums, kuru vadīja Sokolovas-Podlaski draudzes priesteris. Altāra iesvētīšanā piedalījās arī Krustpils Romas katoļu Vissvētākās Trīsvienības baznīcas prāvests Viktors Naglis.

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis atzinīgi novērtēja sadraudzības pilsētas atbalstu un poļu uzņēmēju ieguldījumu, ziedojot Krustpils baznīcai. Viņš uzsvēra, ka tas esot nozīmīgs un svētīgs darbs, kas dos garīgo atbalstu draudzei.

Prāvests Naglis uzsvēra, ka Polijas pārstāvju dāvātais altāris un glezna ir kā simboliska zīme abu valstu un pilsētu kopīgajām saiknēm gan kultūrā, gan vēsturē, gan arī reliģijā.

Sokolovas-Podlaski mērs Boguslavs Karakula pateicās Jēkabpilij par sadraudzības uzturēšanu, atbalstu poļu biedrībai un skolai, kas palīdz uzturēt poļu tradīcijas un saikni ar dzimteni.

Pasākumā piedalījās arī Jēkabpils Poļu biedrības pārstāvji un Jēkabpils Poļu pamatskolas audzēkņi, sniedzot nelielu abu valstu neatkarības dienas svinībām un pilsētu sadraudzībai veltītu koncertu.

Svarīgākais