"Latvenergo" valdes locekle Kotāne pērn no tēva saņēmusi dāvinājumu Ls 57 032 vērtībā

"Latvenergo" valdes locekle Zane Kotāne pērn no tēva saņēmusi dāvinājumu 57 032 latu vērtībā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2011.gadu.

Kotāne biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka dāvinājumu veido divi īpašumi - dzimtas īpašums vairāku paaudžu garumā Skrundas novadā un zeme ar māju Siguldā. Deklarācijā dāvinājums norādīts pēc kadastra vērtības.

Deklarācijā Kotāne norādījusi arī viņai piederošu zemi Olaines novadā un kopīpašumā ar Gundaru Ružu esošu zemi Mārupes novadā un dzīvokli Rīgā. Šie nekustamie īpašumi viņai piederēja jau pirms stāšanās "Latvenergo" valdes locekles amatā pērn augustā.

Kā liecina deklarācija, Kotānei pieder 20 SIA "Vezeto" daļas 2000 latu vērtībā un 2000 SIA "LLM" daļas 2000 latu vērtībā.

Algā "Latvenergo" viņa saņēmusi 17 454 latus, bet no Ivo Lukas-Indāna kā ienākumu no īpašuma pārdošanas - 50 latus. Saskaņā ar deklarāciju, kuru Kotāne iesniedza, stājoties amatā, iepriekš viņai piederējušas arī 2000 SIA "ZK 5" daļas 2000 latu vērtībā.

Kā ziņots, Kotāne "Latvenergo" valdes locekles amatā stājās pērn augustā, nomainot par informācijas tehnoloģiju sektoru atbildīgo Arni Dauguli. Viņas atbildības sfēra ir finanses, patlaban viņas pārziņā ir arī "Latvenergo" iesaistīšanās Visaginas atomelektrostacijas projektā. Kotānes kandidatūru piedāvājis "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, viņa iepriekš strādājusi dažādās auditorkompānijās.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.