Jaunpiebalgā šovasar varēs baudīt ziedus un dziesmas

Šovasar Jaunpiebalgā notiks trīs dažādi pasākumi, kuru laikā ikviens varēs baudīt ziedu un dziesmu krāšņumu, kā arī varēs piedalīties izstādē-gadatirgū "Izvēlies Piebalgu!", informē sabiedrisko attiecību konsultante Ieviņa Ancena.

Jūlijā Jaunpiebalgā notiks 35.Latvijas puķu draugu saiets, bet augustā norisināsies jau trešais Vislatvijas dziesminieku saiets un tradicionālā izstāde-gadatirgus "Izvēlies Piebalgu!".

Latvijas Puķu draugu saiets norisināsies 14.jūlijā. Tā ir tradīcija, kas sākusies 1978.gadā, turpinoties visdažādākajās Latvijas pilsētās un kļuvusi par goda lietu, kas vieno un saviļņo novadu iedzīvotājus, raisot pašapziņu, lepnumu un prasmi izrādīt visu skaistāko, ko sniedz daba, cilvēku prasme un vietējā sabiedrība, minēja Ancena.

Šogad Puķu draugu saieta dienā ikvienam būs iespēja viesoties skaistākajās Jaunpiebalgas novada lauku sētās, baudīt Vidzemes gleznainās ainavas, iegādāties kāroto svētku laukumā "Taces", satikties ar Ķenci, kā arī apskatīt Jaunpiebalgas novada ievērojamākās vietas. Saietu noslēgs krāšņs Latvijas teātru dziedošo aktieru koncerts un zaļumballe.

Savukārt no 10.augusta līdz 12.augustam notiks trešais Vislatvijas dziesminieku saiets - svētki un kopā būšanas prieks dziesminiekiem, dzejniekiem un ikvienam, kuram mīļa draudzība un dziesma. Jaunpiebalgas zemnieku saimniecībā "Lielkrūzes" notiks vairāki koncerti ar jau labi pazīstamo un arī mazāk zināmo latviešu dziesminieku un dzejnieku piedalīšanos.

Vislatvijas dziesminieku saiets ir Jelgavas un Cēsu folkmūzikas festivālu tradīcijas radošs un dabisks turpinājums.

Savukārt izstāde-gadatirgus "Izvēlies Piebalgu!" šoreiz notiks 11.augustā. Gadatirgus, kas šogad notiks jau septīto reizi, tiek organizēts ar mērķi veicināt Piebalgas un Vidzemes reģiona uzņēmumu un to produktu atpazīstamību, ir lieliska iespēja pašmāju ražotājiem, pakalpojumu sniedzējiem un amatniekiem iegūt jaunus sadarbības partnerus, klientus, palielināt savu konkurētspēju un iepazīties ar jaunākajām aktualitātēm.

Gadatirgus viesiem šis notikums nozīmē iespēju iegādāties ne tikai lietas, kas sniedz garīgu un praktisku komfortu, bet baudīt plašu kultūras un izklaides programmu, jo tirgošanās būtība ir kvalitatīva izklaide, kuras noslēgumā gaidāma arī zaļumballe.

Lai tuvāk informētu par visiem gaidāmajiem pasākumiem, 3.jūlijā plkst.13 Rīgā, "Latvijas 1.rokkafejnīcā", notiks preses konference, kurā par visiem notikumiem detalizēti informēs Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs, kā arī 35.Latvijas puķu draugu saieta, Vislatvijas dziesminieku saieta un izstādes-gadatirgus "Izvēlies Piebalgu!" organizatori.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais