Tikai nra.lv: Foto no traģiskā laivu brauciena pie Kolkas raga

© Aculiecinieka foto

nra.lv lasītājs Mareks Rībens 23. jūnijā ir fiksējis mirkļus īsi pirms traģēdijas pie Kolkas raga, kur apgāžoties diviem kajakiem, bojā gāja divi atpūtnieki.

Mareks norāda, ka viņa uzņemtajās fotogrāfijās ir redzamas pēdējās divas laiviņas kas atpalika no grupas. "Skaidri redzams, ka viena ir sieviete un otrs vīrietis" stāsta Mareks Rībens, kurš laivu braucienu fotografējis Kolkas piekrastē. Fotogrāfijās redzams, ka jūra todien bijusi ļoti nemierīga.

Jau ziņots, ka 23.jūnijā īsi pirms plkst.15 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC) saņēma informāciju, ka jūrā starp Kolkas ragu un bāku, aptuveni 500 metrus no krasta, apgāzušies divi kajaki, kurus nes aizvien dziļāk jūrā, un ka ūdenī atrodas četri cilvēki.

Lai glābtu nelaimē nonākušos laivotājus, MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Ventspilī dežurējošo Jūras spēku flotiles (JSF) kuģi KA-06 "Gaisma", Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17, Valsts robežsardzes kuteri, kā arī iesaistīja Igaunijas Apvienoto gaisa un jūras spēku helikopteru.

Palīdzību sniedza arī tuvumā esošā Nīderlandes jahta "Plons", kura izglāba divus ūdenī esošos cilvēkus. Krastā bija arī Valsts policijas pārstāvji un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta ārsti.

Pēc vairākkārtīgas meklēšanas un glābšanas rajona pārmeklēšanas, sadarbojoties Latvijas un Igaunijas glābšanas dienestu helikopteriem, tika atrasti arī pārējie divi cilvēki, taču bez dzīvības pazīmēm.

Noslīkušais vīrietis bija Serbijas pilsonis, bet bojā gājusī sieviete - Latvijas iedzīvotāja. Savukārt abi izglābtie - sieviete un vīrietis - ir Latvijas iedzīvotāji. Kajaki nav iznomāti Kolkas ragā, bet gan citur.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.