Vairāki Jāņu svinētāji nogādāti slimnīcā pēc slīkšanas

Jāņu dienā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību diviem vīriešiem, kuri nogādāti slimnīcā pēc slīkšanas, informē NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Mediķi palīdzēja 66 gadus vecam vīrietim, kurš, iespējams, alkohola reibumā, iekritis dīķī un sācis slīkt. Cilvēki viņu izvilkuši un veiksmīgi snieguši pirmo palīdzību. Savukārt 62 gadus vecu vīrieti bezsamaņā peldam ūdenī atraduši apkārtesošie cilvēki. Abiem cietušajiem tika sniegta nepieciešamā palīdzība, un viņi pēc negadījumiem tika nogādāti slimnīcā.

Bukša pastāstīja, ka Jāņu dienā mazāku skaitu traumu var sasaistīt ar svētku svinēšanu, tomēr šādas traumas ir bijušas. Zemgalē 23 gadus vecs vīrietis, lecot pāri ugunskuram, krita un guva pleca traumu. Savukārt Kurzemē 13 gadus vecs jaunietis, mēģinot aizkurināt ugunskuru ar degmaisījumu, guva galvas, kakla un roku apdegumus.

Jau ziņots, ka mediķu palīdzība bija vajadzīga arī četriem cilvēkiem, kuri aizrijās, ēdot šašliku. Kā sacīja Bukša, trīs gadījumos cietušajiem izdevās palīdzēt telefoniski. Kādam 51 gadus vecam vīrietim veiksmīgi palīdzēja tuvinieki, kuriem mediķi pa telefonu sniedza nepieciešamās palīdzības sniegšanas norādes. Šādi izdevās palīdzēt arī 61 gadu vecam vīrietim Zemgalē un 67 gadus vecam vīrietim Kurzemē. Savukārt Pierīgā kāds 85 gadus vecs vīrietis pēc aizrīšanās tika nogādāts slimnīcā.

Vairāki cilvēki pagājušā diennaktī guva arī ar svētkiem nesaistītas traumas. Pierīgā kāds 43 gadus vecs vīrietis, guva traumas, krītot no sešu metru augsta jumta, savukārt Latgalē 50 gadus vecs vīrietis guva muguras traumu, krītot no divu metru augstuma.

Vidzemē palīdzība tika sniegta trīs gadus vecam puisītim, kuram, braucot kopā ar pieaugušo uz velosipēda, spieķos tika ierauta kāja. Mediķi bērnam konstatējuši potītes lūzumu.

Traģisks negadījums vakar noticis Vidzemē, kur 24 gadus vecs vīrietis gāja bojā pēc smagas elektrotraumas. Vīrietis guva nāvējošu elektrības triecienu, pieskaroties atkailinātiem augstsprieguma vadiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1312 izsaukumos, no kuriem 243 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais