Līgo svētkos visā Latvijā būs pieejami dežūrārsti

Līgo svētkos 25 vietās Latvijā būs pieejami dežūrārsti, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Svētku laikā dežūrārsti sniegs medicīniskas konsultācijas ģimenes ārsta kompetences ietvaros. Rīgā dežūrārsti būs pieejami 23.jūnijā no plkst.8 līdz 15, savukārt lielākajās Latvijas pilsētās ārpus Rīgas dienas laikā dežūrārsti būs pieejami abās svētku dienās - 23.jūnijā un 24.jūnijā. Pilns dežūrārstu darba grafiks ir pieejams NVD mājaslapā "www.vmnvd.gov.lv".

Padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos iedzīvotāji var saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, kur ģimenes ārsti un ārsta palīgi medicīniskus padomus sniedz brīvdienās un svētku dienās visu diennakti, bet darba dienās no plkst.17 līdz 8 no rīta.

Traumu vai pēkšņas saslimšanas gadījumos iedzīvotāji var vērsties arī steidzamās medicīniskās palīdzības punktos. Arī ar steidzamās medicīniskās palīdzības punktu atrašanās vietām var iepazīties NVD mājaslapā.

Neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta ir veselība vai dzīvība, palīdzību sniegs slimnīcu uzņemšanas nodaļas. Mediķi atgādina, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi var izsaukt, zvanot pa tālruni 113.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais