Jūras spēku flotile uzmanīs līgotājus

Jāņos liela daļa līgotāju atpūšas pie jūras, tādēļ svētkos Jūras spēku flotiles kuģi dežūrēs visās trīs lielajās Latvijas ostās: Liepājā, Ventspilī, Rīgā un mazajās ostās pēc nepieciešamības. Gatavībā būs arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters un Valsts Robežsardzes kuteri.

Jūras spēki atgādina, ka, atpūšoties uz ūdens vai tā tuvumā, jāpievērš pastiprināta uzmanība savai un līdzcilvēku drošībai, kā arī peldlīdzekļa un personīgā glābšanas inventāra atbilstībai drošai kuģošanai. Ja tomēr notiek nelaime, lūdzam, nekavējoties par to informēt Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Riga) pa kādu no šiem tālruņiem: 371 67323103, 371 29476101, 371 67082070 vai 112.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais