Pēc skandāla ar fiktīvu iekārtošanu darbā, aizbildinoties ar veselības stāvokli amatu atstāj Elce

© Rūta Kalmuka, f64

Aizbildinoties ar veselības stāvokli, pēc pašas vēlēšanās darbu Valsts darba inspekcijā beigs inspekcijas vadītāja Rita Elce. Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada septembrī sācis kriminālprocesu par VDI amatpersonu iespējamajām prettiesiskajām darbībām saistībā ar personu fiktīvu iekārtošanu darbā VDI.

Šobrīd Labklājības ministrijā (LM) saņemts R. Elces iesniegums, kurā viņa norāda, ka darbu nevar turpināt veselības stāvokļa dēļ. Patlaban VDI turpina vadīt direktora pienākumu izpildītājs Māris Badovskis, bet jauns direktors vēl apstiprināts netiks, norādīja LM.

KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece informēja, ka ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā noskaidrots, ka laika posmā no 2008.gada septembra līdz šim brīdim VDI amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli un saistībā ar Eiropas Sociālā fonda un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu īstenošanu nodrošinājušas vairāku personu fiktīvu noformēšanu darbā, saņemot par to nepamatotu materiālu atlīdzību.

KNAB izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka fiktīvi nodarbinātie darbinieki ilgstoši un sistemātiski veikuši nelikumīgus naudas pārskaitījumus uz VDI amatpersonu bankas kontiem.

Pati Elce iepriekš noliedza, ka Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Darba tiesisko attiecību un darba drošības sistēmas uzraudzības pilnveidošana" ieviešanas laikā būtu guvusi kādu personisko labumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.