Biedrība: Mežaparka estrādē Līgo vakarā notiks dievkalpojums, nevis ļauno garu izdzīšana

Mežaparka estrādē Līgo vakarā notikšot nevis ļauno garu izdzīšana, bet gan "Latvijas garīgai un morālai atdzimšanai veltīts slavēšanas un pielūgsmes dievkalpojums", aģentūrai LETA apgalvoja pasākuma organizatore biedrības "Atver acis" vadītāja Eva Ālere.

Ālere uzsvēra, ka mājaslapā zem pasākuma afišas izvietotajai informācijai par senču okulto grēku nožēlošanu, saņemto dziedināšanu un atbrīvošanu no ļaunajiem gariem neesot nekādas saistības ar pašu pasākumu. Tāpat esot nekorekti biedrības "Atver acis" aktivitātes sasaistīt ar reliģisko organizāciju "Jaunā paaudze", kaut arī zem lūgšanu pasākuma reklāmas plakāta izvietota informācija par draudzē "Jaunā paaudze" notiekošajiem tematiskajiem dievkalpojumiem un par iespēju pasūtīt un iegādāties šo dievkalpojumu ierakstus "Jaunās paaudzes" grāmatu veikalā.

"Tas, ka biedrība "Atver acis" sadarbojas ar dažādām reliģiskām organizācijām, nedod tiesības to pieminēt pasākuma reklāmā," uzskata Ālere.

Ālere atzīmēja, ka biedrībai izdevusies lieliska sadarbība ar pasaulslaveno eksorcistu Bobu Lārsonu, kurš pēc "Atver acis" uzaicinājuma pirms diviem gadiem viesojās Kongresu namā, tomēr arī šo pasākumu Līgo vakara aizlūguma kontekstā nedrīkstot minēt. "Tas, ko darām dievkalpojumos un draudzes teritorijā, nav nekas krimināls," piebilda biedrības vadītāja.

"Runa nav par eksorcismu vai kristīgo rituālu aktivitātēm, tas nav Alekseja Ļedjajeva un ļauno garu izdzīšanas pasākums, bet gan slavēšanas un pielūgšanas dievkalpojums Latvijas morālai un garīgai atdzimšanai kristiešiem, kas šajā vakarā vēlas pielūgt savu Dievu," uzsvēra Ālere.

Pasākuma galvenais mērķis ir uzrunāt Latvijas kristīgo konfesiju kristiešus apvienoties vienotā lūgšanā par mūsu zemi, lūdzot, lai Dievs dziedina mūsu zemi, tautu, jaunatni, ekonomiku, no lāstiem - okultisma, burvestībām, ģimeņu iziršanas, abortiem, vardarbības, jo tas viss īpaši aktivizējas Līgo svētku laikā.

Kā ziņots, Līgo vakarā, 23.jūnijā, Mežaparka estrādē no plkst.16 līdz 21 notiks lūgšanu pasākums "Atver acis - patiesība par okultismu", kurā plāno piedalīties aptuveni 150 cilvēku.

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" pasākuma organizatoriem Mežaparka estrādi izīrējusi par 150 latiem.

"Rīgas mežu" pārstāve Elga Zēģele norādīja, ka organizācija vērsusies uzņēmumā ar lūgumu atļaut izmantot estrādes teritoriju lūgšanām, kā arī nodrošināt tualetes. "Viņi neizmantos iekštelpas, nav paredzēta arī ēdināšana, no kuras varētu rasties atkritumi, - vienīgais infrastruktūras objekts, ko viņi plāno izmantot, ir tualete," zemo nomas maksu skaidroja Zēģele un uzsvēra: "Mēs šo pasākumu nerīkojam, tikai dodam tam vietu. Neko sliktu mēs tur neredzam."

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš uzsvēra, ka 23.jūnijā Mežaparks būs visnotaļ tukšs - Jāņu svētdienā neviens cits pasākums pieteikts neesot, arī līgošanas pasākumi vai Jāņu svinības šeit parasti nenotiek. "Mēs cenšamies Mežaparkā neatbalstīt Līgo pasākumus, jo ir grūti kontrolēt teritoriju. Cilvēki dzer alu, kurina ugunskurus, tāpēc meža drošības dēļ šos pasākumus labāk novirzīt tuvāk krastmalai."

Kā liecina informācija pasākuma mājaslapā, līdzīgas "Atver acis - patiesība par okultismu" lūgšanas notikšot arī Aizputē, Cēsīs, Kuldīgā, Ventspilī, Skrundā, Bauskā, Ludzā, Siguldā un citur.

LETA jau ziņoja, ka pirms dažiem gadiem, "cīnoties ar pagānismu", dienu pirms Līgo vakara sektas "Jaunā paaudze" pasākumā dedzinātas grāmatas, to starpā bērnu grāmatas un patriotisku latviešu dziesmu izlase. Sārtā nokļuvusi arī Rīgas domes deputāta Jāņa Mārtiņa Zandberga (V) veidotā dziesmu grāmata.

Ālere uzsvēra, ka šiem notikumiem nav saistības ar sestdien ieplānoto aizlūgumu, kurā tamlīdzīgas aktivitātes noteikti nenotikšot.

Svarīgākais