Aptauja: Latvijas iedzīvotāji Līgo svētkiem tērē vidēji 20 latus

Portāla gudriem.lv aptauja ļauj secināt, ka 60% aptaujas dalībnieku plāno svinēt Līgo svētkus kopā ar ģimeni un draugiem dodoties pie dabas. Summa, kuru respondenti tērēs Līgo svētkiem ir palikusi nemainīga arī šogad, t.i. 10 līdz 20 lati katram svinētājam.

Šogad gandrīz trešdaļa aptaujas dalībnieku - 29,5% svinēs Līgo svētkus mājās, 60% - kopā ar draugiem pie dabas un 10% piedalīsies dažādos publiskos pasākumos. Lielākā daļa aptaujāto - 60,5%, cienastu un pirkumus Līgo galdam plāno 1 - 2 dienas pirms svinībām, 18% visu nepieciešamo iegādājas tuvējā veikalā vai pa ceļam uz pasākuma norises vietu, bet katrs piektais aptaujas dalībnieks (21%) pirkumus plāno jau nedēļu iepriekš, izpētot akciju piedāvājumus dažādos veikalos un iegādājoties nepieciešamās lietas ar īpašajām Līgo atlaidēm.

Runājot par izmaksām - 39,5% aptaujas dalībnieki svētkiem ir gatavi tērēt 10 - 20 Ls, mazliet mazāks skaits (31%) respondentu šķirsies no 20 - 50 Ls lielas naudas summas, bet tikai 6,5% tērēs vairāk kā 50 Ls Līgo galda klāšanai. Pētot aptaujas rezultātus, tika noskaidrots, ka gandrīz puse, jeb 48% aptaujas dalībnieku rūpīgi plāno savus pirkumus Līgo svētkiem, izskatot dažādu veikalu katalogus, sastādot iepirkumu sarakstu un meklējot labākos piedāvājumus produktu iegādei. Tikai 10,5% aptaujas dalībnieku atzina, ka iegādājas preces neatkarīgi no tā, vai tām ir atlaides, vai nē.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais