Aptauja: traģiskajos notikumos uz Vanšu tilta neviens nav vainojams

Puse (47%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka nevienam nebūtu jāuzņemas atbildība par Vanšu tilta traģisko notikumu, jo kāpējs pats bija vainīgs. To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.

Nedaudz retāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji norādījuši, ka atbildība par Vanšu tilta traģisko notikumu ir jāuzņemas jaunieša radiniekiem un sabiedrībai kopumā (23%), SIA Rīgas tilti (23%), glābēju dienestiem (17%) un Rīgas Domei (15%).

Salīdzinoši neliela daļa (2%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norādījuši, ka atbildība par Vanšu tilta traģisko notikumu būtu jāuzņemas valdībai un politiķiem (2%), savukārt 1% norādījuši, ka atbildība par šo notikumu būtu jāuzņemas kādam citam.

5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais