Liepājas koncertestrādē „Pūt, vējiņi!” aicina uz īsu pamācību mīlēšanā

Šovakar ikviens aicināts uz Liepājas koncertestrādi „Pūt, vējiņi!”, kur Rūdolfa Blaumaņa Viļņu Jānis sniegs īsu pamācību mīlēšanā, skanēs līgodziesmas, degs jāņuguns un līdz saullēktam varēs ballēties kopā ar grupu „3 Jāņi”.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, turpinot labi aizsākto tradīciju, 23. jūnija vakarā aicina lielus un mazus līgotājus uz Līgo svētkiem Liepājā, lai koncertestrādē „Pūt vējiņi!” kopā radītu īstu svētku noskaņu.

Pulksten 20.00 Liepājas Tautas teātra aktieri pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas „Īsa pamācība mīlēšanā” motīviem līgotājiem izstāstīs un izrādīs Viļņu Jāņa piedzīvojumus (režisores Ināras Kalnarājas vadībā). Titullomā Jānis Muižnieks, Ilzi atveidos Linda Grosgale.

Savukārt Rucavas lauku kapela „Paurupīte” pēc pulksten 22.00 visus aicinās dziedāt līgo dziesmas un kopā ar Viļņu Jāņa saimi iekurt jāņuguni. Bet no pulksten 23.00 līdz 4.00 ikviens līgotājs varēs no sirds izdancoties kopā ar grupu „3 Jāņi”, kurā apvienojušies Ērgļu Jānis, kurš plašākai publikai zināms kā Andris Ērglis, Strazdu Jānis jeb Jānis Strazds un Kupču Jānis jeb Māris Kupčs.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais