Viltus ceļu policists biedē autovadītājus

© Kaspars Krafts, f64

Naktī uz pirmdienu Jaunciemā kāds jaunietis, būdams pārģērbies par ceļu policistu, apturējis automašīnu, aplūkojis to no visām pusēm un, nepārmijot ne vārda ar vadītāju, iebēdzis krūmos. Īstie policisti jaunieti vēlāk atraduši.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis, naktī uz 18.jūniju neilgi pēc plkst.2 policija saņēma izsaukumu uz Jaunciema gatvi pie Jaunciema 4.šķērslīnijas, kur autovadītājs ziņoja par notikušo.

Iedzīvotāja norādītajā vietā VP RRP darbinieki patiešām sastapa 1990.gadā dzimušu vīrieti, kuram bija atstarojoša veste ar uzrakstu "Policija" un melnbalti strīpots zizlis. Vēlāk jaunais vīrietis paskaidroja, ka atstarojošo vesti un zizli esot atradis, taču automašīnas apstādinājis vien jautrības pēc.

Tomēr policistiem ir aizdomas, ka jaunietis, kurš agrāk jau nonācis likumsargu redzeslokā, pret kādu no apturēto automašīnu vadītājiem varētu būt izdarījis likumpārkāpumu.

Patlaban policija pārbauda, vai aizturētā rīcībā ir saskatāmas tikai administratīvā pārkāpuma pazīmes vai arī jaunietis saucams pie kriminālatbildības. Ņemot vērā minēto, policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš pagājušajā naktī ir cietis no minētā jaunieša darbībām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais