Mārupē sacentīsies Latvijas labākie jātnieki

Sestdien, 16.jūnijā no plkst. 10:00 Mārupes novada Tīrainē, pļavā pie Jelgavas vecās šosejas iepretim Tīraines dzelzsceļa stacijai, notiks jāšanas sporta sacensības "Mārupes kauss 2012". Sacensības organizē z/s "Tīraines staļļi" ar Latvijas Jātnieku federācijas atbalstu.

"Sacensību mērķis ir noskaidrot labākos sportistus, taču vienlaicīgi arī popularizēt jātnieku sportu. Tas taču ir tik aizraujoši un interesanti," stāsta sacensību direktore Irina Toropova.

"Šīs sacensības notiks ļoti tuvu Rīgai, tāpēc gaidām arī daudz skatītājus. Ieeja taču ir bezmaksas. Jums tikai jānokļūst līdz netālai Tīrainei. Sacensību vietā ir ērti nokļūt gan ar savu auto, gan arī ar Jelgavas vilcienu, " aicina Irina Torpova.

"Īpaši esam parūpējušies par to, lai visiem, un jo īpaši skatītājiem ar bērniem, būtu ļoti interesanti. No 13:00 līdz 15:00 būs iespējama bērnu vizināšanās ar poniju, kā arī trakošana piepūšamajās atrakcijās," precizē Irina Toropova.

Pasākuma laikā darbosies arī Zirglietu tirdziņš, bet par gardu maltīti rūpēsies BBQ restorāns un bārs "Čarlstons". Pasākumā uzstāsies arī Roberts Gobziņš.

Irina Toropova informē, ka maršrutu sastādītāji Anna Stafecka un Egils Broks ir ir izveidojuši piecus interesantus maršrutus, no "Līdz 50 cm 2 fāzēs" līdz 120 cm "Akumulācijas sacensības ar džokeri".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais