"LTV" piedāvā valodu izvēli Virszemes televīzijā

Latvijas Televīzija piedāvā saviem skatītājiem iespēju atsevišķām filmām un raidījumiem izvēlēties filmas vai raidījuma valodu virszemes televīzijā. Turpmāk LTV1 skatītāji paši varēs izvēlēties, vai skatīties atsevišķas filmas un raidījumus latviešu valodā vai oriģinālvalodā.

Oriģinālvalodu skatītāji var izvēlēties ar pults palīdzību televizorā vai dekoderā. Ja vēlaties skatīties raidījumu latviešu valodā, jums jāuzstāda latviešu valoda kā pamata valoda. Neskaidrības gadījumā vērsieties pie Jūsu izvēlēta pakalpojuma sniedzēja (operatora).

Vasaras periodā LTV1 dos iespēju skatīties oriģinālvalodā vairākus seriālus un dokumentālās filmas - Vācijas seriāls Mīlas viesulis; britu seriāli Māja Ītonpleisā; Midsomeras slepkavības; Smalkais stils; BBC dokumentālais seriāls Planēta Zeme; dāņu seriāls Valdība; dokumentālā filma Padomju stāsts; Francijas dokumentālais seriāls Francijas dabas stāsti; Francijas dokumentālā filma Kā radās iepirkšanās, kā arī animācijas seriāli Mēnesslācis un Dinozauru vilciens.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais