Kā iespējamo traģiskā negadījuma Madonas rallijā iemeslu min stūrmaņa kļūdu

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē par 8.jūnijā Madonas rallija laikā notikušo traģisko avāriju, kurā bojā gāja Latvijas sportists Igors Bartaščenoks, ir sākts kriminālprocess, un kā iespējamais satiksmes negadījuma iemesls tiek minēta stūrmaņa kļūda, nolasot stenogrammu.

Kā aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību.

Bojā gājušais ir 1964.gadā dzimis Jūrmalas iedzīvotājs, kurš pats arī bijis minētās ekipāžas stūrmanis.

Tikmēr Bartaščenoka dēls Renārs Amoliņš lūdz atbalstu bez vīra apgādības palikušajai ģimenei.

Ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) starpniecību Amoliņš vakar izplatīja lūgumu ziedot līdzekļus uz bankas konta numuru LV76HABA0551033429796.

"Šobrīd palīdzība būtu noderīga," teikts īsajā paziņojumā.

Traģiskais atgadījums notika Latvijas autorallija čempionāta ceturtajā posmā - rallijā "Madona" - pagājušās nedēļas piektdienā.

Bartaščenoks bija pilota Normunda Verbeļa stūrmanis. Verbelis/Bartaščenoks avarēja sacensību pirmajā ātrumposmā.

Sacensību žūrija pēc notikušā pirmatnējās izpētes nelaimi apzīmējusi par sacīkšu negadījumu.

Ekipāža Verbelis/Bartaščenoks bija autorallijā pieredzējusi, pavadot sportā vairākas sezonas, savulaik bijusi Latvijas nacionālo seriālu medaļnieku pulkā.

Otrajā sacensību dienā visi sportisti pie automašīnām bija piestiprinājuši sēru lentītes, pieminot bojāgājušo cīņu biedru.

Pēc notikušā tika atceltas sestdien paredzētās noslēguma svinības. Pēc sportistu apbalvošanas bojāgājušais tika pieminēts ar klusuma brīdi, un pēc tam sacensības tika slēgtas.

Pēc aģentūras LETA arhīva, iepriekšējā traģiskā avārija Latvijas autorallijā notika 2006.gada "Kurzemes" rallijā, kad no galvas traumām bojā gāja stūrmanis Gatis Vilciņš.

Svarīgākais