CSDD uzsāks pirmsjāņu kampaņu "No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze"

Aktīvi vēršoties pret satraucošo statistiku un traģisko situāciju uz Latvijas ceļiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija ceturtdien, 14.jūnijā atklās pirmsjāņu kampaņu „No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze”.

Šī gada piecos mēnešos ir divkāršojies dzērājšoferu izraisīto avāriju skaits.

Pērn no janvāra līdz maija beigām Latvijā reģistrēti 203 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīts vismaz viens transportlīdzekļa vadītājs alkohola reibumā, šī gada piecos mēnešos notikušas jau 456 šādas avārijas. Turklāt 2012.gadā dzērājšoferu izraisītajās avārijās bojā gājuši desmit cilvēki, pērn – septiņi. Par spīti tam, daudzi vadītāji joprojām neatsakās no „ceļa kājas”.

Pasākums notiks rīt 14.jūnijā pulksten 11.00, Rīgā, skvērā starp Brīvības bulvāri un Tērbatas ielu.

Preses konferences laikā tiks sniegta jaunākā statistika par reālo situāciju uz ceļiem, prezentēti šī gada kampaņas interaktīvie materiāli un vides instalācija – auto vraks ar audio gidu, kas ļaus ikvienam iejusties avārijas izraisītāja lomā, kā arī tiks sniegta informācija par kampaņas ietvaros plānotajiem pasākumiem.

Piedāvājam īstu ieskatu kampaņas „No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze” video klipā.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).