Divos pansionātos miruši divi cilvēki; viens no viņiem izdarījis pašnāvību

Divos valsts sociālās aprūpes centros ārēju apstākļu ietekmē miruši divi klienti, nra.lv informēja Labklājības ministrijā. Viens, 66 gadus vecs vīrietis, izdarījis pašnāvību.

12. jūnijā Valsts sociālās aprūpes centra Zemgale filiālē Jelgava un aprūpes centra Latgale filiālē Kalupe ārēju apstākļu ietekmē miruši divi klienti.

Aprūpes centrā Jelgava dzīvojošais cilvēks, kuram bija 66 gadi, izdarījis pašnāvību, savukārt Kalupes pansionāta iemītniekam bija 73 gadi un viņš slimnīcā miris pēc aprūpes centrā notikuša savstarpēja klientu incidenta. Labklājības ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušo tuviniekiem.

LM uzsver, ka abos gadījumos klientu nāve nav saistīta ar sociālo aprūpi. Abās situācijās sociālo aprūpes centru darbinieki nekavējoties rīkojās, tajā skaitā izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī atbilstoši ārstu norādījumiem sniedza profesionālu un savlaicīgu palīdzību.

LM no abu aprūpes centra direktorēm ir pieprasījusi paskaidrojumus par nāves gadījumiem. Centros notikušos nāves gadījumus izmeklēs policija.

Pēc LM statistikas datiem uz 2012. gada 1.aprīli ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus saņēma 4545 cilvēki.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.