Šogad divkāršojies dzērājšoferu izraisīto avāriju skaits; CSDD sāk pirmsjāņu kampaņu

Šā gada piecos mēnešos ir divkāršojies dzērājšoferu izraisīto avāriju skaits - notikušas jau 456 šādas avārijas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Pērn no janvāra līdz maija beigām Latvijā reģistrēti 203 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīts vismaz viens transportlīdzekļa vadītājs alkohola reibumā.

Turklāt 2012.gadā dzērājšoferu izraisītajās avārijās bojā gājuši desmit cilvēki, pērn – septiņi.

Aktīvi vēršoties pret satraucošo statistiku un traģisko situāciju uz Latvijas ceļiem, CSDD un Valsts policija aicina uz pirmsjāņu kampaņas "No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze" atklāšanu.

Pasākums notiks ceturtdien, 14.jūnijā, plkst.11 skvērā starp Brīvības bulvāri un Tērbatas ielu.

Preses konferences laikā tiks sniegta jaunākā statistika par reālo situāciju uz ceļiem, prezentēti šā gada kampaņas interaktīvie materiāli un vides instalācija – auto vraks ar audio gidu, kas ļaus ikvienam iejusties avārijas izraisītāja lomā, kā arī tiks sniegta informācija par kampaņas ietvaros plānotajiem pasākumiem.

Satiksmes drošības kampaņa tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņu atbalsta AAS "ERGO Latvija", SIA "Latvija Statoil" un AS "Aldaris".

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais