Amatas novadā ugunsgrēkā iet bojā divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūnija plkst.6:30 līdz 12.jūnija plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus. Kopumā dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un cietis viens.

Vakar, plkst.9:15, VUGD saņēma informāciju, ka Amatas novada, Amatas pagastā, deg šķūnis un dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis jau deg ar atklātu liesmu un tās ir skārušas arī dzīvojamo māju. Ugunsgrēkā gāja bojā 48 gadus vecs vīrietis un 55 gadus veca sieviete. Kopumā ugunsgrēkā dega vienstāvu saimniecības ēka 600m2 platībā un dzīvojamās mājas istaba un siena 23m2 platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Vakara, plkst.13:12, VUGD saņēma informāciju, ka no deviņstāvu dzīvojamās mājas Rīgā, Staiceles ielā, otrā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg mēbeles un sadzīves mantas 30m2. Jau pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa tika iznests apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

Svarīgākais