Uz valsts svētkiem Aizsardzības ministrija apbalvos mazāk nekā citus gadus

Tuvojoties Latvijas valsts dzimšanas dienai un Lāčplēša dienai, dažādus apbalvojumus saņems 80 Aizsardzības ministrijas (AM) un padotības iestāšu darbinieki, tostarp arī 26 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, taču šogad apbalvojamo skaits būšot krietni mazāks nekā iepriekšējos gadus.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, apbalvojumus saņems arī daudz vairāk tieši zemāka ranga darbinieku, karavīru un zemessargu, un tā esot aizsardzības ministra Imanta Lieģa iniciatīva, lai apbalvojumi tiktu tiem cilvēkiem, kuri ar praktisku darbu apliecinājuši savu drošsirdību un pašaizliedzību, piemēram, dzēšot meža ugunsgrēkus un glābjot līdzcilvēku dzīvības.

Ar augstāko apbalvojumu - AM Atzinības goda zīmi tiks apbalvoti deviņi NBS karavīri. Ar Goda zīmi "Par ieguldījumu bruņoto spēku attīstībā" tiks apbalvoti trīs zemessargi, viena AM amatpersona un četri ministrijas padotības iestāžu darbinieki. Trīs NBS karavīri saņems krūžu nozīmes, bet desmit karavīriem tiks pasniegti AM Goda raksti. Visiem pārējiem apbalvojamajiem tiks pasniegtas pateicības un goda raksti.

Apbalvojumi tiks pasniegti nākamnedēļ.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais