"Statoil" samazina benzīna cenas par diviem santīmiem

Degvielas tirgotājs "Statoil Latvija", sekojot faktam, ka degvielas cenas pasaules biržās turpina kristies, samazināja benzīna cenas par diviem santīmiem.

95.markas benzīna cena ir 95,9 santīmi, un tas ir desmit santīmu samazinājums kopš cenu maksimuma aprīļa vidū, skaidroja ''Statoil''. Savukārt 98.markas benzīns maksā 98,9 santīmus litrā.

"Lukoil" degvielas stacijās zemākā 95.markas benzīna cena bija 93,2 santīmi, bet 98.markas benzīna cena bija 96,2 santīmi.

Vienlaikus naftas cenas šodien paaugstinājās, "Brent" jēlnaftas cenai uz brīdi pārsniedzot 102 ASV dolāru par barelu robežu saistībā ar eirozonas lēmumu piešķirt aizdevumu Spānijas banku glābšanai un inflācijas samazināšanos Ķīnā.

Londonas "Brent" jēlnaftas cena jūlija piegādēm rīta tirdzniecības sesijā pieauga par 0,94 ASV dolāriem - līdz 100,41 ASV dolāram (56,33 latiem) par barelu. Naftas cena Āzijas biržā uz brīdi bija sasniegusi arī 102,21 ASV dolāru (57,33 latus) par barelu.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena palielinājusies par 0,95 ASV dolāriem un sasniegusi 85,05 ASV dolārus (47,71 latu) par barelu.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais