"Valmieras stikla šķiedra" - labākais darba devējs Vidzemē

4.jūnijā Valmierā notika Latvijas Darba devēju konfederācijas vadības tikšanās ar reģiona uzņēmējiem un Vidzemes reģiona labāko darba devēju apbalvošana. Latvijas Darba devēju konfederācijas vērtējumā uzņēmums „Valmieras stikla šķiedra” ir atzīts par labāko darba devēju Vidzemē, saņemot atzinību „Par labas pārvaldības un sociālās atbildības principu iedzīvināšanu uzņēmējdarbībā un ieguldījumu Vidzemes reģiona attīstībā”.

Latvijas Darba devēju konfederācija Latvijas reģionu labākos darba devējus apbalvoja jau piekto gadu, labākā darba devēja titulam šogad nominējot piecus uzņēmumus, kas ekspertu skatījumā atbilst gan ilgtspējības un efektīvas pārvaldības principiem, gan uzņēmējdarbībā ievēro godīgas konkurētspējas, korporatīvā caurspīdīguma un efektīvas cilvēkresursu vadības pieeju. Nominēto vidū ir AS „Valmieras stikla šķiedra”, „Valmieras piens”, „VTU Valmiera”, „Valmieras ūdens” un „Cēsu alus”.

"Esam patiesi priecīgi un gandarīti par izteikto novērtējumu. „Valmieras stikla šķiedra” ir lielākais nodokļu maksātājs Vidzemē, pēdējā laikā mums ir īpaši intensīva darbinieku skaita un apgrozījuma pieauguma dinamika, un 2012.gadā mēs nodarbinām jau vairāk nekā 830 darbiniekus. Tāpat, skatoties plašāk, mēs ar savu uzņēmējdarbību un ražošanu sekmējam arī citu kompāniju attīstību reģionā un valstī, kas, protams, veicina jaunu darbavietu rašanos iedzīvotājiem.

Pat uzskatu, ka savā ziņā mēs nodrošinām darbu gandrīz ikvienam reģiona iedzīvotājam, jo „Valmieras stikla šķiedra” produkcijas ražošanā un tālākā tās izmantošanā ir iesaistīti daudz citi uzņēmumi,” uzsver AS „Valmieras stikla šķiedra” prezidents Andris Oskars Brutāns. „Mēs kā viens no vadošajiem stikla šķiedras un tās izstrādājumu ražotājiem Eiropā, lai izpildītu tirgus augstās prasības, nepārtraukti attīstāmies, un tam ir nepieciešami augsti kvalificēti darbinieki. Darbinieki ir mūsu vērtība, rūpes par personāla motivāciju, stabilu un drošu darba vidi ir viena no uzņēmuma prioritātēm,” piebilst A.O.Brutāns.

AS „Valmieras stikla šķiedra” ir svarīga savu darbinieku aizsardzība, tāpēc sakārtotai darba videi un darba drošībai tiek veltīta liela nozīme. Uzņēmuma koplīgums nodrošina visiem darbiniekiem sociālās garantijas papildus likumdošanā noteiktajām. „Mūsu vērtības ir palīdzējušas mums kļūt par veiksmīgu uzņēmumu un attīstīt drošu darba vidi, kur katra personīgais ieguldījums tiek novērtēts. Tā kā esam uz attīstību un izaugsmi vērsts uzņēmums, esam atvērti talantīgiem cilvēkiem,” norāda A.O.Brutāns. Arī šobrīd uzņēmumā tiek piedāvāta jauna darbavieta (ieskaties AS „Valmieras stikla šķiedra” mājas lapā: www.vss.lv).

AS „Valmieras stikla šķiedra” lepojas ar šogad sasniegto sudraba līmeni „Ilgtspējas indeksā”, kā arī ar pērn saņemto Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sadarbībā ar LR Ekonomikas ministriju apbalvojumu „Eksporta čempions 2011”, novērtējot mūsu sasniegumus biznesa jomā.

Latvijā

No pirmdienas, 8.jūlija, satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu sākt tilta pār Abula upi pārbūvi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.