Ventspils ventu kampaņa saņem zelta un sudraba āmurus reklāmas festivālā „Golden Hammer”

© Ventspils pilsētas dome

Ventspils ventu kampaņa jeb projekts „Valsts valstī” saņēmusi divus apbalvojumus 13.starptautiskajā reklāmas festivālā „Golden Hammer” – zelta āmuru reklāmas kampaņu kategorijā un sudraba āmuru – PR kategorijā. Ventu kampaņu īstenoja Ventspils pilsēta sadarbībā ar aģentūru „DDB Worldwide Latvia”.

Kopumā starptautiskajam reklāmas festivālam „Golden Hammer”, kas norisinājās Jūrmalā, bija pieteikti darbi no 25 valstīm. Darbus izvērtēja starptautiska žūrija.

Atgādinām, ka šie nav Ventspils ventu kampaņas pirmie sasniegumi. Ventspils venti jau guvuši ievērojamus panākumus starptautiskajā radošās izcilības festivālā „ADwards” šī gada martā – Ventspils venti ieguva zelta ordeni integrēto kampaņu kategorijā, uzvarēja tautas balsojumā un ieguva festivāla Grand Prix.

Tāpat Ventspils ventu kampaņa šī gada maijā ieguvusi sudraba godalgu prestižajā starptautiskajā Kijevas reklāmas festivālā, kur kampaņa startēja PR kampaņu kategorijā, kurā kopumā bija pieteikti un savā starpā konkurēja 68 projekti.

Ventspils ventu kampaņa iesniegta arī Kannu reklāmas festivālā Francijā, kas norisināsies jūnija otrajā pusē.

Ventspils ventu kampaņas pamatā ir pilsētas unikalitāte un atšķirīgums, kas jau iepriekš bija sabiedrībā radījis viedokli par Ventspili kā valsti valstī. Pilsētai jau bija savs karogs, savs ģerbonis, sava valoda un pat sava laika zona, tāpēc likumsakarīgs bija lēmums par savas naudas – ventu – ieviešanu un savas virtuālās vēstniecības www.visitventspils.com izveidi.

Ventu ieviešana izraisīja plašu rezonansi gan Latvijā, gan ārvalstīs – iespēju iegūt dāvanā 300 ventus kampaņas pirmajā periodā izmantoja 27 tūkstoši cilvēku no 18 valstīm. Ventu tālākie saņēmēji bija ceļotāji no Filipīnām, ASV un Ķīnas. No 2011.gada decembra ventus iespējams nopelnīt, reģistrējoties un izpildot dažādus uzdevumus Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com .

Ventu apgrozījums nemitīgi aug, paplašinās arī ventu pelnīšanas iespējas un to vietu skaits, kurās iespējams norēķināties ar ventiem. Šobrīd apgrozībā ir ap 9 miljoniem ventu. Tos pieņem jau 56 vietās, no tām 15 ir tūrisma objekti, 17 naktsmītnes, 17 tirdzniecības un pakalpojumu vietas, 5 ēdināšanas uzņēmumi un 2 – izklaides un atpūtas vietas. Kopš akcijas sākuma ventus to pieņemšanas vietās izmantojuši vairāk nekā 5000 cilvēku.

Atgādinām, ka ventus iespējams nopelnīt, reģistrējoties un izpildot dažādus uzdevumus Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com , kas pieejama septiņās valodās.

Šajā gadā viens no galvenajiem pasākumiem Ventspilī būs „Govju parāde Ventspils 2012”, kuras atklāšana norisināsies 30.jūnijā. Saistībā ar Govju parādi Ventspils virtuālajā vēstniecībā būs pieejami jauni ventu pelnīšanas veidi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)