Ādažu bāzē notiks mācību "Saber Strike 2012" atklāšanas ceremonija

Svētdien, 10.jūnijā, plkst.11, Ādažu bāzē notiks svinīgā apvienoto sauszemes un gaisa spēku militāro mācību "Saber Strike 2012" atklāšanas ceremonija.

Ceremonijas laikā virs Ādažu bāzes plānots ASV Gaisa spēku tuvā gaisa atbalsta lidmašīnas "A-10 Warthog" pārlidojums.

Jau ziņots, ka no 11. līdz 22.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiks mācību "Saber Strike" lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, ASV, Igaunijas, Kanādas un Lietuvas.

Mācību mērķis ir Baltijas valstīm sadarbībā ar sabiedrotajiem sagatavot un pilnveidot bruņoto spēku vienību gatavību dalībai starptautiskajās operācijās, tai skaitā, Afganistānā, tādējādi sekmējot sabiedroto spēku savietojamību un pilnveidojot gaisa un sauszemes operāciju spēju savstarpējo integrāciju.

Apvienoto sauszemes un gaisa spēku militāro mācību vadošā valsts ir ASV, Igaunija ir mācību uzņemošā valsts mācību štāba vingrinājumam un mācību atklāšanas vingrinājumam, savukārt Latvija ir aktīvās mācību fāzes - lauka taktiskā vingrinājuma - uzņemošā valsts.

Īpaša vērība militārajās mācībās tiks veltīta arī aizsardzības nozares un civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbības pilnveidošanai uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu Latvijā.