Latvijā pulcējas pasaules labākie iluzionisti

Starptautiskais iluzionistu festivāls "Abrakadabra" Jūrmalā notiks 9.jūnijā un 10.jūnijā, priecējot skatītājus ar deviņām pasaules mēroga iluzionisma zvaigznēm.

Ar katru gadu festivāla programma veidota aizvien bagātīgāka, un šogad jaunums būs mikromaģijas šovs, kas notiks 9.jūnijā plkst.19.30 "Hotel Jūrmala Spa" telpās. Šovu vadīs viens no pieprasītākajiem iluzionistiem Eiropā un Lasvegasā - Topas no Vācijas, kura oriģinalitātei un smalkajam humoram nav līdzinieku.

Krāšņa un interesanta festivāla programma būs baudāma arī 10.jūnijā, jo plkst.12 Dzintaru koncertzālē skatītāji varēs priecāties un just līdzi Eiropas un Krievijas jaunajiem burvju māksliniekiem, kuri savus brīnumu jaunievedumus un trikus demonstrēs burvju cīņās jeb iluzionistu sacensību šovā. Savukārt plkst.19 Dzintaru koncertzālē notiks festivāla Galā šovs.

Papildus programmai, kas tiek piedāvāta skatītājiem, festivāla laikā notiks arī profesionāļiem veltīti semināri un meistarklases. Ievērojot to, ka iluzionisms nereti iet roku rokā arī ar zinātni, ķīmiķu burvestību spējas ārvalstu iluzionistiem atklās Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes studenti Mihails un Artūrs.

Neredzētus trikus ar sešām rokām festivālā rādīs burvju māksliniece Alana, savukārt iluzionists Duo Vlad demonstrēs priekšnesumus, kas tiks izpildīti ar kājām, bet iluzionists Rafaels no Beļģijas savā šova pārvētīsies gan par vampīru, kurš savu asistenti pārdalīs uz pusēm, gan arī smīdinās skatītājus ar parodiju trikiem.

Festivāla rīkotāji būs padomājuši arī par bērniem, kuriem interesanti un saistoši šķitīs Itālijas meistara priekšnesumi ar milzu ziepju burbuļiem, kas pārsteigs ar krāsu dažādību.

Jau trešo gadu starptautiskajā iluzionistu festivālā "Abrakadabra" uzstāsies un skatītājus izklaidēs ekstrēmā iluzionista meistars Ārons Krovs no Beļģijas. Šogad viņš uz Latviju ved šovu, kurā kopā ar kādu no skatītājiem spēlēs "krievu ruleti" ar nažiem.

Par priekšnesumiem rūpēsies arī paši festivāla rīkotāji - Enriko un Dace Pecolli.

Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais