Ventspilī atklāts "Skills Centre" jeb "Prasmju centrs"

Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs" š.g. 7.jūnijā atklāja Skills Centre jeb Prasmju centru, kas izveidots kā vairākpakāpju palīgs nozaru uzņēmumiem, kas vēlas ražošanā ieviest inovācijas.

Skills Centre jeb Prasmju centrs ir pārrobežu apmācības tīkls, kurā kopīgi darbojas Latvijas un Igaunijas partneri, lai veicinātu ilgtspējīgu reģionu attīstību abās valstīs, sniegtu pakalpojumus uzņēmumiem, kas vēlas uzlabot savas darbības rādītājus.

Skills Centre ir palīgs mašīnbūves, elektronikas un saistīto nozaru uzņēmumiem, kas vēlas ieviest inovācijas savā uzņēmumā.

Skills Centre sniedz uzņēmējiem atbalstu un zināšanas par jaunu produktu ieviešanu, veic prototipēšanas pakalpojumus, ideju testēšanu, tādējādi nodrošinot inovācijas ieviešanas un attīstības pilnu ciklu - no idejas novērtējuma līdz pat pašam prototipam un tā sagatavošanai un ieviešanai ražošanā.

Projekta gaitā ir izveidota pārrobežu apmācību un konsultēšanas sistēma, kas palīdzēs uzņēmējiem gūt nepieciešamās zināšanas un savā uzņēmējdarbībā piesaistīt kvalificētus speciālistus, kas palīdzēs uzņēmumiem paaugstināt efektivitāti un uzlabot produktivitāti.

Egils Vītols, Ventspils Skills Centre vadītājs: "Skills Centre jeb Prasmju centrs ir viens no projektiem, ko realizējam. Liels uzsvars tiek likts uz kvalitatīviem apmācību pakalpojumiem uzņēmējiem. Šīs apmācības var tikt pielāgotas klientu vēlmēm un vajadzībām. Mēs lepojamies ar Inženierapmācībām, jo Latvijā nav daudz izglītības centru, kas piedāvā šādas apmācības, tā kā tas prasa lielas investīcijas. Projekta ietvaros ir uzlabota infrastruktūra un paaugstināta darbinieku kvalifikācija. Ir iegādātas sešas digitālās mērierīces un testēšanas iekārtas. Projekta trīs partneri savstarpēji viens otru izglīto jautājumos, kuros katrs specializējas. Mēs lepojamies arī par Ventspils augstskolā izveidoto bakalaura studiju programmu tieši elektrozinātnēs, kas ir augstā līmenī."

Inženierzinātniskais Institūts VIRAC specializējas ātrajā prototipēšanā izmantojot CAD/CAM/CAE tehnoloģijas. Ventspils Prasmju centrs nodrošina konsultācijas elektronikā, telekomunikācijā, ātrajā prototipēšanā, CAD, informācijas tehnoloģijās, materiālzinātnēs un citās jomās. Ventspilī ir pieredzējuši eksperti un atbilstošs aprīkojums kvalitatīvu apmācību un konsultāciju sniegšanai. Prasmju centrs klientu ideju realizācijas atbalstam var nodrošināt modernu aprīkojumu un jaunākās tehnoloģijas.

Skills Centre projektu īsteno Ogres Biznesa un Inovāciju centrs (OBIC), sadarbībā ar Tartu Zinātnes parku un Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūtu "Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)