Amerikas latviete simtgadniece dalās ilgdzīvošanas noslēpumos

Amerikas latviete, svinot 102.dzimšanas dienu, vietējam laikrakstam atklājusi savu ilgdzīvošanas noslēpumu - nedzert, nepīpēt un nepīties ar vīriešiem, vēsta laikraksts "Whittier Daily News".

"Es nedomāju par savu vecumu, un es nejūtu, ka man būtu 102 gadi," sacīja Alma Ezernieks.

Sirmā kundze avīzei pastāstīja, ka viņa dzimusi 1910.gada 5.jūnijā Latvijā. Uz ASV viņa emigrējusi kara laikā 1944.gadā kopā ar diviem bērniem Arnoldu un Ainu. Viņas pirmais vīrs Fēlikss bija kritis kara laikā.

Almas kundze Amerikā strādājusi par apkopēju, sākotnēji pelnot vienu dolāru dienā. Čikāgā viņa satikusi savu otro vīru Arnoldu, pēc tam ģimenei pārceļoties uz Vitīras pilsētā Kalifornijā. Pēdējos sešus gadus Almas kundze dzīvo pansionātā.

Sirmgalve arī atklājusi, ka dzīvessparu viņai visu mūžu sniegusi arī dziedāšana. "Es mīlu visas dziesmas. Īpaši man patīk meksikāņu mūzika, jo tajās ir dzīvīgums," sacīja sieviete.

Almas kundzei arī patīk dejot, gatavot ēst un kopš emigrēšanas viņa arī trīs reizes paviesojusies Latvijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.