"Rīgas satiksme" izsolē pārdevusi daļu biļešu kompostrētāju

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" izsolē pārdevusi daļu nu jau vairs nevajadzīgo biļešu kompostrētāju.

Kā pastāstīja "Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa, rezultatīvi noslēgusies pirmā izsole, kurā šobrīd pārdoti 70 no 160 izsolītajiem kompostrētājiem par kopējo summu 11 200 lati. Pārdoto kompostrētājus skaits un summa gan varot mainīties.

Bērziņa uzsvēra, ka kompostrētāju uzstādīšana ir pilnībā atmaksājusies un kompostrētāju uzstādīšana elektrotransportā bija optimāls risinājums problēmām, kuras radīja apstākļi darba tirgū. Kompostrētāju pārdošana tiks pakāpeniski turpināta.

Biļešu kompostrētāji tika ieviesti konduktoru trūkuma dēļ. Vispirms - 2007.gadā - biļešu kompostrētājus uzstādīja tramvajos, gadu vēlāk ar tiem aprīkoja arī trolejbusus, bet autobusos kompostrētāji netika ieviesti. Kompostrētājus demontēja pēc elektroniskās biļetes ieviešanas šā gada pavasarī.

Kopā uzņēmuma rīcībā ir ap 1900 biļešu kompostrētāju.

Viena kompostrētāja iegāde izmaksāja 396 eiro (278 latus), bet kopējās izmaksas ir vairāk nekā pusmiljons latu.

Bērziņa uzsvēra, ka kompostrētāju iegāde šajā īsajā laika posmā atmaksājusies ar uzviju, jo radies ievērojams ietaupījums uz konduktoru algu rēķina. "Pateicoties konkrētajam risinājumam - kompostrētāju ieviešanai -, bija iespējams nodrošināt norēķinu sistēmas funkcionēšanu laikā, kad akūti trūka konduktoru," skaidroja uzņēmuma pārstāve.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais