Vakar avārijās Latvijā cietuši pieci cilvēki

Vakar Latvijā reģistrēti 43 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta pieci cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Ventspils novadā Tārgales pagastā 1987.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Ford Galaxy" pa ceļu Ventspils-Kolka. Notika sadursme ar meža zvēru, tādēļ automašīna nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta pasažiere - 1987.gadā dzimusi sieviete. Abas personas nogādātas slimnīcā.

Mārupes novadā uz gājēju pārejas kāds pagaidām nenoskaidrots automašīnas vadītājs uzbrauca 1947.gadā dzimušai sievietei.

Rēzeknes novada Rikavas pagastā 1984.gadā dzimis vīrietis, vadot motorolleru, netika galā ar tā vadību un apgāzās. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Policija vakar noķērusi 28 ceļu satiksmes dalībniekus, kuri pie stūres bija sēdušies pārmērīgā alkohola reibumā. No tiem 11 bijuši automašīnu vadītāji, bet 17 - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Visvairāk - 13 - šādi pārkāpēji noķerti Rīgā un tās apkārtnē.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais