Aizsardzības nozares vadība tiksies ar Uzbekistānas aizsardzības ministru

5.jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris, ģenerālmajors Raimonds Graube tiksies ar Uzbekistānas aizsardzības ministru ģenerālleitnantu Berdjevu Kabulu Rahimoviču (Berdiev Kabul Rahimovich), kas darba vizītē uzturēsies Latvijā no 5.jūnija līdz 8.jūnijam. Pirms oficiālās tikšanās notiks ziedu nolikšanas ceremonija pie Oskara Kalpaka pieminekļa.

A.Pabriks ar ģenerālleitnantu B.K.Rahimoviču apspriedīs nemilitāro preču tranzītu uz Afganistānu pa Ziemeļu apgādes ceļu, kurā Uzbekistānai kā galapunktam ir nozīmīga loma.

Svarīgs aspekts Latvijas un Uzbekistānas divpusējā sadarbībā ir apmācība, tāpēc A.Pabriks ar Uzbekistānas kolēģi pārrunās iespējas uzbeku karavīriem mācīties BALTDEFCOL, Valodu skolā un Ūdenslīdēju skolā, kā arī Latvijas lektoru iespējamo iesaisti Uzbekistānas Bruņoto spēku akadēmijas darbā.

Tāpat ministri diskutēs par NATO Čikāgas samitā pieņemtajiem lēmumiem, tostarp par pārejas procesa nodrošināšanu Afganistānā un turpmāko iesaisti šajā valstī pēc 2014.gada.

6.jūnijā ģenerālleitnants B. K. Rahimovičs tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un ārlietu ministru Edgaru Rinkeviču, kā arī apmeklēs Ādažu poligonu un Nacionālo aizsardzības akadēmiju.

Savukārt 7.jūnijā Uzbekistānas aizsardzības ministrs tiksies ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Sārtu, apmeklēs Jūras spēku mācību centra Ūdenslīdēju skolu, kā arī dosies izbraukumā ar patruļkuģi "Skrunda" kopā ar Jūras spēku flotiles komandieri, jūras kapteini Rimantu Štrimaiti.

Svarīgākais