Bruņotie spēki rādīs glābšanas operācijas paraugdemonstrējumu uz ūdens

Rīt, 2.jūnijā, plkst.14.30 Jūrmalā pie Līvu Akvaparka Gaisa spēku aviācijas bāze sadarbībā ar Jūras spēku flotili (JSF) Latvijas skolu audzēkņiem, Līvu Akvaparka apmeklētājiem un ikvienam interesentam rādīs glābšanas operācijas paraugdemonstrējumu. Iesaistot helikopteru, tiks demonstrēti piemēri cilvēku glābšanai ūdenī.

Paraugdemonstrējuma mērķis - parādīt sabiedrībai, kā tiek sniegta palīdzība, ja cilvēks ir nokļuvis nelaimē jūrā.

Jau no plkst.12 stāvlaukumā pie Līvu Akvaparka norisināsies konkursa "Esi drošs - neesi pārdrošs" fināls, kur gudrībā un atjautībā par drošību uz ūdens un tā tuvumā, pareizu rīcību ugunsgrēka gadījumā, drošību uz ielas un mājās un iemaņām pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanā sacentīsies 7.-8.klašu skolēni. Konkursu organizē Līvu Akvaparks sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), Jūras spēku flotili, Valsts policiju un Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju.

Interesentiem laikā no plkst.12 līdz 15 būs iespēja apskatīt JSF, VUGD un NMPD glābšanas tehniku un ekipējumu, kas atradīsies stāvlaukumā pie Līvu Akvaparka.

Kā arī visas dienas garumā līdz plkst.18.00 bērniem būs iespēja atpūsties piepūšamajās atrakcijās no "Annels".

Pasākumus laipni aicināti apmeklēt gan pieaugušie, gan bērni, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.