Latvijā atzīmēs karalienes Elizabetes II Dimanta jubileju

© Reuters

Pirmdien, 4.jūnijā, Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā ar īpašiem dārza svētkiem atzīmēs Karalienes Elizabetes II Dimanta jubileju.

Viņas Majestātes Karalienes Elizabetes II sešdesmit valdīšanas gadi apritēja šā gada 6.februārī, taču Lielbritānijā un citur pasaulē par Karalienes Dimanta jubilejas svinībām izvēlēts laiks no 2. līdz 5.jūnijam, kad paredzēti dažādi pasākumi.

Dārza svētki Latvijā plānoti ievērojot britu "Big Lunch" tradīciju, kas jau vairākus gadus ir guvusi strauju popularitāti Lielbritānijā un šogad ir veltīta Dimanta jubilejas tēmai. Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā biedri un draugi atzīmēs šo gadadienu, ievērojot dārza svētku tradīcijas. Godinot karalieni, tiks iedegtas sveces arī īpašajā dzimšanas dienas tortē.

"Elizabete II ir otrais monarhs britu vēsturē, kas valda jau sešdesmit gadus, tādēļ mums ir liels prieks un reizē arī pagodinājums organizēt šīs svinības kopā ar britu vēstniecību Latvijā. Šis gads kopumā Lielbritānijai ir ļoti īpašs - gan Karalienes jubileja, gan, protams, arī olimpiāde. Mūsu organizācijas biedriem tas ir ļoti aktīva darba posms, jo šādi ievērojami pasākumi paver arī jaunas biznesa iespējas," atzīst Ivi Anna Buce, Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpilddirektore.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais