Nodarbinātības aģentūru vadīs Inese Kalvāne

Valdība piekritusi Labklājības ministrijas ierosinājumam un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītājas amatā apstiprinājusi līdzšinējo NVA Pakalpojumu departamenta direktori Inesi Kalvāni.

Jaunā NVA direktore Inese Kalvāne tiek pārcelta uz jauno amatu saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 11. panta trešo daļu un 37. panta pirmo un trešo daļu pēc LM iniciatīvas, ņemot vērā, ka konkurss uz NVA direktora amatu beidzās bez rezultātiem, norāda ministrijā. Konkursā uz vakanto amatu bija pieteikušies 28 kandidāti. Pēc klātienes intervijām ar amata pretendentiem konkursa komisija pieņēma lēmumu nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam. Šādi apsvērumi radās, ņemot vērā, ka NVA ir sarežģītā situācijā, turklāt aģentūra ir lielu nodarbinātības izaicinājumu priekšā, kuru īstenošanai nepieciešams spēcīgs vadītājs ar plašāku redzējumu par NVA turpmāko darbību. Starp pretendentiem bija cilvēki, kuriem bija pieredze vadītāja amatā, bet nebija stratēģiska redzējuma par NVA attīstību. Tāpat bija arī pretendents, kuram bija stratēģisks redzējums par aģentūru, bet trūka pieredzes vadītāja amatā. Neatkarīgā rakstīja, ka iepriekšējo NVA vadītāju Baibu Paševicu ar valdības lēmumu atbrīvoja no amata par disciplinārlietā konstatētajiem pārkāpumiem. Dienesta izmeklēšanā bijis konstatēts iespējams naudas iztrūkums, proti, nauda NVA darbinieku atalgojumam bijusi saplānota neatbilstoši pieejamiem līdzekļiem. B. Paševica vērsusies tiesā, apstrīdot savas atlaišanas likumību.

Lai sakārtotu NVA darbu un iekļautos valsts atvēlētajos finansējuma rāmjos, LM pirms pāris mēnešiem paziņoja par darbinieku skaita samazināšanu. Tas jaunajai NVA vadītājai būs viens no pirmajiem uzdevumiem. Tiesa, pēc valdības sēdes, kurā viņa tika apstiprināta amatā, I. Kalvāne atzinusi, ka viņas rīcībā «nav informācijas par iespējamo līdzekļu trūkuma risku». NVA ir piešķirti līdzekļi, un iestāde funkcionē. Viens no jaunās NVA vadītājas uzdevumiem būs nodarbinātības veicināšana, piedāvājot darba devējam mūsdienu prasībām atbilstošu darbaspēku. «Būtiskākais ir bezdarbniekiem sniegt saprotamu un mērķtiecīgu pakalpojumu,» uzskata I. Kalvāne. Savukārt karjeras konsultantam jākļūst par labāko darba meklētāju pavadoni karjeras izvēlē.

Svarīgākais