Ir aizdomas, kam pieder Jaunciema mežā atrastās aitu paliekas

Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) patlaban ir aizdomas, kam pieder Jaunciema mežā atrastie maisi ar aitu paliekām, tomēr saistībā ar izmeklēšanu ziņas par īpašnieku vēl netiks sniegtas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

"PVD sadarbībā ar Valsts policiju ir apsekojis Pašvaldības policijas norādīto vietu Jaunciemā un konstatējis mežā atstātus 18 maisus ar aitu ādām un citām to ķermeņu daļām. Patlaban, lai arī ir aizdomas, nav nekādu pierādījumu, kam šie maisi pieder, kā arī - kur ir kauti dzīvnieki un kur izmantota gaļa. Pārbaudes sadarbībā ar policiju turpinās. Pašvaldības policija informēs mežu īpašnieku par nepieciešamību sakopt teritoriju," norādīja Meistere.

Kā ziņots, 27.maijā ap plkst.18 Jaunciema mežā atrasti aptuveni 20 lieli, melni maisi, kuros atradās dzīvnieku ķermeņu atliekas - kauli un vilna.

Policija pieļauj, ka maisos varētu atrasties aitu mirstīgās atliekas.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, par atrastajiem maisiem informēta Valsts policija, kas kopā ar PVD darbiniekiem apsekojusi šo vietu.

Latvijā

Pērn Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) Latvijai apsvērumu sniegšanai kopumā nosūtīja 19 lietas, kas ir par divām lietām vairāk nekā 2022.gadā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma par Latvijas pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās darbu 2023.gadā, kas pieejams Tiesību aktu portālā.