Stradiņa slimnīcas teritorijā mēnesi guļ pazīstama fotogrāfa līķis

Paula Stradiņa slimnīcas teritorijā, neviena nepamanīts, mēnesi nogulējis vīrieša līķis - 12.maijā slimnīcas teritorijā tika atrastas 1958.gadā dzimušā Valda Lavrinoviča mirstīgās atliekas jau sadalīšanās stadijā, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Vīrietis Stradiņa slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā pavadīja septiņas stundas no plkst.16 līdz plkst.23, aģentūru LETA informēja slimnīcas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Stibe.

Pēc viņas teiktā, medicīniskā dokumentācija apstiprina, ka vīrietim tika veikti visi nepieciešamie izmeklējumi, un vīrieša veselības stāvoklis bijis adekvāts, lai viņu izrakstītu no slimnīcas tās pašas dienas vakarā.

Stilbe norādīja, ka pacienti no Neatliekamās medicīnas centra tiek izrakstīti neatkarīgi no diennakts laika, ja nav medicīnisku indikāciju hospitalizācijai. Ja pacientam nav iespējams nokļūt mājās nakts laikā, ir iespējams uzturēties centra uzgaidāmajā telpā. Atsevišķos gadījumos, ja ir brīvas gultas vietas, pacientu iespējams izguldīt.

Tāpat, ja pacientam nav iespēju nokļūt mājās ar tuvinieku transportu vai sabiedrisko transportu, tad ārstējošais ārsts sazinās ar koordinatoru, kas noorganizē taksometru nakts laikā. Dienas laikā koordinators var noorganizēt slimnīcas transportu par attiecīgu samaksu, un, ja pacientam tajā brīdī nav naudas, lai samaksātu par transportēšanu, tiek izsniegta kvīts, kas jāapmaksā 15 dienu laikā.

Stradiņa slimnīca izsaka līdzjūtību pacienta piederīgajiem.

Bojā gājušais ir plaši zināms fotomākslinieks, kurš visbiežāk fotografējis aktierus.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrots precīzs nāves cēlonis.

Sadovskis sacīja, ka Lavrinovičs bezvēsts prombūtnē atradās aptuveni mēnesi.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais