Valsts vizītē Latvijā ierodas Gruzijas prezidents

Šodien valsts vizītē Latvijā ieradīsies Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ar kundzi Sandru Elizabeti Rūlofsu.

Plkst.14.30 notiks Gruzijas prezidenta un viņa kundzes oficiālā sagaidīšana pie Rīgas pils. Pēc Bērziņa un Saakašvili tikšanās plkst.15.55 notiks abu prezidentu kopīga preses konference. Pirms tam prezidenti piedalīsies arī Latvijas un Gruzijas protokola, ar kuru tiks grozīta 2004.gada 13.oktobra konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, parakstīšanā.

Plkst.16.25 Bērziņš un Saakašvili dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet plkst.16.40 Saeimā notiks Gruzijas prezidenta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V).

Dienas noslēgumā Melngalvju namā par godu viesiem tiks rīkotas valsts vakariņas.

Rīt, 30.maijā, Gruzijas prezidents viesnīcā "Radisson Blu Daugava" tiksies ar bijušajiem prezidentiem Vairu Vīķi-Freibergu un Valdi Zatleru, kā arī divpusēji - ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V).

Plkst.10 viesnīcā "Radisson Blu Daugava" Bērziņš un Saakašvili atklās Latvijas-Gruzijas biznesa forumu. LETA jau ziņoja, ka Saakašvili vizītē pavadīs plaša uzņēmēju delegācija, kurā būs pārstāvēti lielāko Gruzijas uzņēmumu vadītāji, februāra nogalē viesojoties Rīgā, sacīja Gruzijas ārlietu ministrs Grigols Vašadze.

Gruzijas prezidents viesosies arī Jūrmalā, kur tiksies ar Jūrmalas novada domes vadību un dosies pastaigā pa Jūrmalas pilsētu. Tāpat Saakašvili piedalīsies foto izstādes "Kopā kopīgam mieram un drošībai - Gruzija ISAF sastāvā" atklāšanā Kara muzejā un piedalīsies Gruzijas dzejnieka Šota Rustaveli bareljefa atklāšanā Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā.

Plkst.14.30 Gruzijas prezidents Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē lasīs lekciju par Gruzijas iekšpolitiku un nākotnes vīziju. Pēc lekcijas klātesošajiem būs iespēja uzdot jautājumus Gruzijas prezidentam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.