Sākas Latvijas gastroenterologu 4.kongress

Šodien plkst.9 Rīgas Kongresu namā notiks Latvijas gastroenterologu 4.kongress.

Kongresa mērķis ir informēt par jaunākajiem virzieniem Latvijas un Vispasaules gastroenteroloģijā pēdējo divu gadu laikā, īpašu uzmanību pievēršot gremošanas trakta slimību praktiskiem aspektiem.

Kongresa dalībnieki visas dienas garumā noklausīsies vairāku Latvijā atzītu gastroeneterologu uzstāšanās, kā arī varēs sekot līdzi tiešraidei no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ambulatorās ķirurģijas integrētās operāciju zāles un Gastroenteroloģijas centra Endoskopiju nodaļas, kuras laikā komentārus sniegs Rīgas Stradiņa Universitātes rektors Jānis Gardovskis.

Pasākuma laikā būs iespējams apmeklēt medicīnas tehnikas un farmācijas kompāniju izstādi. Pirmo reizi kongresā piedalīsies arī Ķīnas Tautas Republikas pārstāvēta medicīnas kompānija.

Kongresu organizē Gastroenteroloģijas atbalsta biedrība ar Latvijas Gastroenterologu asociācijas, Latvijas Gastrointestinālās endoskopijas asociācijas, Latvijas Pediatru gastroenterologu asociācijas un Latvijas Endoskopiju māsu asociācijas dalību.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais