Vietalvas pagastā lauku mājas apciemo lācis

Pļaviņu novada Vietalvas pagastā pavisam netālu no "Kalna Ozoliņu" mājām pamanītas lāča pēdas. Ķepainis acīmredzot vēlējies iekļūt lopu aplokā, taču “atdūries” pret aploka elektrisko ganu un devies atpakaļ mežā.

Māju saimnieks Sarmis Balodis teic, ka pēdas pamanījis ap septiņiem rītā, ziņo portāls Staburags.lv.

"Pa kartupeļu vagām lācis bija atnācis līdz lopu aplokam, kas norobežots ar elektrisko ganu, — saka Baloža kungs. — Ganam bija pieslēgta samērā stipra strāva un, spriežot pēc pēdām, ķepainis brīdi pamīņājies, tad mēģinājis iekļūt aplokā citā vietā. Kad tas neizdevās, viņš devies projām. Ilgus gadus strādāju mežā, taču pirmo reizi piedzīvoju, ka lācis mājai pienāk tik tuvu. Iespējams, viņš būtu saplēsis lopus, ja ne elektriskais gans. Arī meža masīvs te nav liels, tāpēc noteikti viņš jau ir tālu projām. Konsultējos ar kolēģiem no Valsts meža dienesta — spriežot pēc pēdām, lācis varēt būt sešus, septiņus gadus vecs."

Lāča pēdas manītas arī Ķūģu pusē, Dāmenezera apkaimē, taču tur ir piemēroti biezokņi, kur ķepainim apmesties.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais