Saņemti vairāk nekā 600 ierosinājumi par Nacionālā attīstības plāna melnrakstu

Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) ir apkopojis organizāciju un privātpersonu iesniegtos ierosinājumus par Nacionālā attīstības plāna 2014. - 2020.gadam (NAP2020) melnrakstu.

No 10.maija līdz 24.maijam kopumā saņemti vairāk nekā 600 priekšlikumi no nevalstiskajām organizācijām, pašvaldībām, plānošanas reģionu padomēm, augstskolām, Saeimas deputātiem un privātpersonām. Ar visiem iesniegtajiem ierosinājumiem var iepazīties mājaslapā www.nap.lv.

Vēl tiek gaidīti un apkopoti priekšlikumi no visām nozaru ministrijām. Ministrijas sniegs detalizētāku informāciju par plānā ietverto uzdevumu īstenošanai nepieciešamo finansējumu un tā avotiem. Pamatojoties uz to, tiks turpināts darbs pie NAP2020 izstrādes, sabalansējot nākamā septiņu gadu perioda nacionālās prioritātes ar iespējām - pieejamajiem valsts un ārvalstu, t.sk. Eiropas Savienības, līdzekļiem.

19.jūnijā Ministru kabinetā plānots pieņemt lēmumu par NAP2020 1.redakciju. Jūlijā un augustā tiks veikts plāna stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums, to vērtēs arī ārvalstu eksperti. Sabiedrībai būs iespēja diskutēt un sniegt savus priekšlikumus par jau precizēto NAP2020 versiju.

NAP2020 gala versiju plānots iesniegt Ministru kabinetā septembra beigās un aicināt Saeimu to izskatīt līdz decembrim.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais